Lake county

20120802-093551.jpg
De første par dage er gået med at køre rundt. Først fra Chicago til Milwaukee, så til Chicago igen og videre over Grand Rapids til Lansing.

Billederne her er fra en lille afstikker til Lake County Fair som vi tilfædligvis kørte forbi. Billedet ovenover er fra indgangen til dyrskuet. Vi var lige gået forbi et par udstillings-/klappe-grise. Jeg undrede mig over at grisene her blev udstillet i åbne bure – hjemme er det jo strengt forbudt at besøge en svinestald. Dyrskuet bød også på demolition derby og flyvende mudderstumper. Det tog lidt lang tid for mig at forstå reglerne – men det er en variation over “last man standing”. Går bilen i stå må du sidde og prøve at sparke den igang eller håbe på lidt vejhjælp fra næste mand, der banker ind i dig. Eller give op ved at rive en lang træpind af taget på bilen.

20120802-093559.jpg
Der er flere billeder på instagr.am på din smartphone :-)

En af de få…

Politiken har en artikel om, at kloge hoveder dropper udlandet. I artiklen står der, at kun 1,3% af de nyuddannede ph.d.’er tager til udlandet. Det finder Dansk Erhverv bekymrende. Det er en lidt ensidig udlægning at fokusere på, at andelen af ph.d.’er, der starter deres videre karriere i udlandet er så lav. Det betyder jo ikke, at de ikke rejser ud på konferencer eller kurser i udlandet, og det har også en stor betydning for det internationale netværk.

Artiklen beskriver også, hvordan halveringen af fradragsloftet for rejseudgifter rammer nuværende ph.d.-studerende hårdt. Jeg tænker, at den slags nemt løses ved at skabe et sæt klare retningslinjer for hvilken finansiel støtte man kan forvente, når man drager ud i arbejdsmæssig sammenhæng (f.eks. til at dække rejse, boligudgifter, betaling af tuition, lokal transport, etc). Det er jo klart, at det er en stor beslutning. Og en endnu større beslutning for dem, der også skal have familie med og derfor må nøjes med én indkomst i 3-6 måneder. Men klare retningslinjer skader incitamentet til at hente eksterne midler og så er vi tilbage i problematik, der vel er nok så kendt i forskningsverdenen.

Jeg havde heller ikke noget klart billede af, hvordan den økonomiske side af udlandsopholdet ville arte sig. Ikke før nu her – godt 2 uger før afrejse – hvor jeg endelig har fået svar på, at jeg har fået bolig (og derfor slipper for udgifter til midlertidig ophold på motel og et dyrere privat lejemål) og hvorvidt boligen var møbleret (det er den!). Til gengæld får jeg længere til campus, end hvis jeg havde fået et værelse i Owen Hall. Jeg aner ikke, hvilke udgifter der er forbundet med det. Jeg ved heller ikke, hvor mange penge jeg kommer til at bruge på køkkenudstyr, sengelinned, håndklæder og så videre… Jeg ved heller ikke, hvor mange fees jeg kommer til at betale i løbet af den første måned – udover, at jeg i hvert fald kommer til at betale $40 i ‘indflytnings’-afgift. Og lur mig, om der ikke kommer udgifter, jeg ikke har kunnet forudsige.

Hvor dyrt det bliver, er først til at sige bagefter. Men behovet for at vide det, er der før man vælger at rejse ud. Jeg glæder mig i hvert fald helt vildt meget. Og jeg vil også gerne ud igen bagefter. Hvis jeg får muligheden, så bliver jeg ikke en af de 98,7% andre.

Visum til USA

Jeg kommer til at skrive meget lidt om håndarbejde det næste år. Men du er velkommen til at følge med i min tur til USA på udveksling i stedet…

Jeg har modtaget mine papirer fra Michigan State University, hvor jeg skal tilbringe efteråret. Desværre har jeg ikke fået det værelse i Owen Hall, jeg havde søgt. Så nu venter jeg på at høre fra University Apartments, som ligger udenfor campus. Prisen er den samme (ca. 7000 kr/md), men så skal jeg betale bustransport oven i eller købe en bil – afhængig af hvad der bedst lader sig gøre.

Jeg er skræmt over udsigten til, hvordan det skal spænde an økonomisk – det er jo HELT VILDT DYRT sådan at rykke alt op i 6 måneder. Og det er alle de små poster, der løber op. Som f.eks. SEVIS fee, MRV fees osv. Og nu vi er ved fees. Jeg har været ved at udfylde min DS-160 på nettet og har altså lidt problemer med det. Man skal kende alle rejsetidspunkter korrekt ned til ankomstdato. Det er lidt svært for mig, når første gang jeg var i USA ligger helt tilbage i gymnasietiden – immervæk en rum tid siden. Nu har jeg ringet til både rigspoliti, borgerservice, ambassade og emmigrationskontor og kan stadig ikke fremskaffe de informationer, jeg skal bruge.

Nåja, det går vel nok.

20120509-185604.jpg

Min kontor-makker fik et chok da han kiggede over på min skærm, da jeg var ved at uploade billedet til DS-160. Jeg fik et chok, da jeg fik prisen i Japan Foto: 249 kr for et amerikansk pasbillede (til sammenligning koster 4 danske, 149kr)

Jeg mangler bolig i Michigan. East Lansing – hvis nogen af jer kender nogen, der…