Præstationsfremmende stoffer

Ja, det har altså intet med husflid at gøre og det er efterhånden en gammel sang, men jeg bliver lige så overrasket over det, hver gang det dukker op i medierne.

Citat fra Information:

Modafinil er et af de nye præstationsfremmende stoffer, som bruges af et stigende antal studerende. Det blev oprindeligt udviklet til behandling af narkolepsi, men bruges nu af studerende til at bekæmpe træthed. Et andet populært stof er Ritalin, som blev udviklet til behandling af dampbørn. Begge stoffer øger dopamin-niveauet i hjernen og dermed brugernes evne til at koncentrere sig og holde sig vågne.

Studerende tager stoffer. Jeg forstår det ikke. Og ‘stigende’ skræmmer mig – ‘de’ siger det samme om eksamenssnyd. Og begge dele undergraver jo hele uddannelsessystemet – akkurat ligesom doping undergraver cykelsporten. Og det er der jo ingen, der kan være interesseret i.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *