Les lanciers

Velkommen til et besøg bagerst i mit klædeskab.

På mit gymnasium var les lanciers en del af afslutningsfesten. Det var store rober også – og min kjole syede min mor til mig. Jeg tegnede selv kjolen og var med ude og finde stof og mønster. Corsagedelen er lavet efter et mønster, som vi lånte hos min mors veninde – nederdelen er et Burda mønster med et lille havfrueslæb. Stoffet er taft – dog ikke af silke. Det skinner i variationer af farven blå – så det er ikke kun lyset, du kan se på billedet herunder.

20110528-100401.jpg

Det er ikke ret tydeligt, men hvis du kigger godt efter, så er der palietter på corsagen. Palietterne fortsætter ned langs den ene søm på nederdelen. Da nederdelen har et lille slæb, syede jeg et ophæng indeni, så jeg lettere kunne danse i den. Det er meget nemt at lave et sådan ophæng da det består af en rouleau og en tilhørende knap.

Corsagen syede vi med rigeline bånd og efter megen brug er de nu bøjede. Jeg har forsøgt at varme dem op i håb om, at de ville rette sig ud. Men uden held – det ser jeg stort på ind imellem og tager den på alligevel. Selvom min figur har ændret sig og rigeline båndene ikke længere “lægger til” figuren, men “trækker fra” i udseende. Nogen tips til, hvordan man kan udglatte rigeline bånd uden at skulle sy om?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *