Ambassadetur

Det har været en hektisk uge med utroligt lidt søvn. I sidste uge fik jeg en mail om, at visum fee var blevet øget med 70 kr. og trådt i kraft øjeblikkeligt. Det betød at jeg måtte betale endnu et gebyr på 30 kr for at få en danske bank kvittering på beløbet. Jeg fik mailen mens jeg sad i Italien og det gik hverken værre eller bedre end at bankerne var lukket tirsdag (pg.a. Grundlovsdag) og onsdag startede nets med at have fejl på dankort. Så det var på et hængende hår, at jeg nåede at indbetale stigningen.

Nuvel, afsted til ambassade – med DSB kl 5.42 fra Aarhus. Jeg havde planlagt en ‘buffer’-time i rejsen i tilfælde af at køreledning skulle finde vej ned på skinnerne på netop denne dag. Den skulle vise sig at være godt givet ud – ikke til DSB – men til ambassaden. Jeg fik nemlig ikke lov at tage taske og jakke med ind og måtte tilbage til hovedbanegården og betale 50 kr for at låse overtøj og taske inde. Da jeg stod på S-togsperronen opdagede jeg, at mit pas lå i jakkelommen. Så tilbage igen efter pas – igen 50 kroner fattigere. Konklusion: Jeg kan anbefale at have et levende tøjstativ med ud til ambassaden (aka ven/veninde).

Tilbage på ambassaden igen fik jeg lov at vente i kø til security, så kø til at aflevere mine papirer, og så kø til visum samtale, som foregik ved en skranke med min samtalepartner godt beskyttet bag skudsikkert glas. 3 spørgsmål og visum var i hus.

Pg.a. Nedbrud på S-togs nettet nåede jeg ikke DSB tog hjem til Århus, hvorfor jeg måtte overnatte hos Mikkel ved Nørreport station (som jeg i øvrigt måtte gå ud til, da stationen er lukket) og endnu engang tage tog over sundet før fanden fik sko på. Konklusion: Jeg er kun et moderat A-menneske.

Og så kom visum i dag – kun et døgn langsommere end DSB. Imponerende!

One thought on “Ambassadetur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *